Kuřimská Bublina slouží

Od září do května se na kuřimském stadionu opět rozpíná "dominanta" nafukovací haly. Na její nafouknutí se sešlo čtyřicet házenkářů, kteří stavění i sbalení „Bubliny“ mají tradičně na starost, aby ji společnými silami připravili na další sezónu.

Každoroční obnova nafukovací haly je založena na využitím práce dobrovolníků, přesto není zadarmo. Náklady města na postavení jsou zejména spojeny s obnovou materiálů, proto každoročně rostou. Obnovu za 162 tisíc představují například nové svrchní části plachty, která sněhem, ledem a povětrnostními podmínkami dostává nejvíce zabrat a obměna zářivek.

Zejména rodiče trénujících dětí od házenkářů, přes fotbalisty až po malé tenisty zde v uplynulých letech pamatují lednové teploty v hale okolo pěti stupňů. Při extrémních mrazech se v uplynulých letech nepodařilo vyhnout rizikovým výpadkům energií, kdy je dojde k neplánovanému sfouknutí s hrozbou dalšího poškození pláště. Životnost nafukovací hale vypršela v roce 2013, ale nějaký rok ještě bude muset kuřimskému sportu vydržet, vedle dvou menších školních tělocvičen jako prakticky jediné zimní sportoviště.

Návrat na homepage

Informace

Již od padesátých let v Kuřimi existuje trvalá poptávka veřejnosti po sportovní hale, jejíž absence je jedním z nejviditelnějších problémů města Kuřimi.

Připojte se

Sledujte pozorně projekt sportovní haly v Kuřimi, jak pokračuje čase na www.halakurim.cz

Chcete odebírat novinky?

Zanechte nám svůj email a nic vám neunikne!


Máte dotaz, nové zprávy?

Nebojte se a napište nám!

napsat vzkaz

Sportovní klub Kuřim je nezisková organizace s veřejně prospěšnou činností. Sdružuje občany se zájmem o sport a tělovýchovu v Kuřimi od roku 1899.

image